Doğumdan Sonra Saç Dökülmesi Neden Olur?

lohusa döneminde saç dökülmesi, saç dökülmesi, saç sorunu, hamilelik dönemi saç dökülmesi

 

Birçok anne emzirme zaman diliminde saç dökülmesi yaşar ve bu durumu büyük bir sorun haline getirir. Ancak saç dökülmesinin yaşanması, doğal bir sürecin parçasıdır. Saçların eski sağlığına kavuşması için bir süre geçmesi gereklidir.

Hamilelik sebebiyle hormonlarda görülen değişim saçlarınızın normal hızından daha yavaş dökülmesine neden olur. Bu durum da saçlarınızın daha gür ve sık görünmesini sağlar. Vücut doğum yaptıktan sonra hamilelik döneminde dökemediği bütün fazla saçları döker. Emziren annelerde saç dökülmesinin görülmesinin temel nedeninin açıklaması bu şekildedir.

Yetersiz beslenmek, kansızlığa sahip olmak, stres, vitamin eksikliği, doğum sonrası tiroit gibi nedenler de emzirme döneminde rastlanan saç dökülmelerinin diğer nedenleri arasında sayılabilir.

Eğer doğumdan sonra aşırı saç dökülmesi yaşıyorsanız bu başka birtakım sorunları gösteriyor olabilir. Doğum gerçekleştikten sonraki 1 ve 3 ay içinde hipertiroidin belirtileri olan sıcak basması, yorgunluk,  gerginlik, uykusuzluk, aşırı terleme gibi durumlar lohusalık döneminin özellikleri ile karışabilir. Eğer gözlemlenen bu belirtiler beklediğinden daha uzun sürerse bir doktora danışmakta fayda var.

Hangi dönemlerde saç dökülmeleri artış gösterir?

Düşük durumlarında, kürtajdan sonra, hamilelik sonrası, doğum kontrol hapı kullanıyorken bırakmak hormon tedavisi dönemleri genel olarak kadınlarda saç dökülmelerinin gözlemlendiği zamanlardır.

Saç dökülmeleri kelliğe kadar gider mi?

Doğumdan sonraki dönemde aşırı yoğun saç dökülmesi ile karşılaşan kadınlar kel kalmaktan korkabilirler. Ancak emzirme dönemi saç dökülmesi olağan bir süreçtir ve kellik yapmaz.

Emzirme dönemi saç dökülmesine ne iyi gelir?

Başka bir hastalığın belirtileri ile karıştırılmaması öncelikle bir doktora danışıp test yaptırmanız gerekiyor. Troidinize baktırmanız faydalı olacaktır. Değerlerinde bir sorun olabilir. Beslenme düzeniniz çok önemli. Yeterli vitamin almanız şart ve omega 3 yönünden zengin besinleri tüketip, sık su içmelisiniz. Doğumdan sonra saçların dökülme ihtimaline karşılık saç bakımınıza fazladan titizlik göstermelisiniz. Jöle, sprey gibi ürünlere alışverişlerinizde yer vermeyin. Kuaföre perma, fön, maşa gibi uygulamaları yaptırmak için gitmeyin. Zira saç kökleriniz çok hassastır. Eğer kış ayı değilse ve çok gerekli değilse duştan saçlarınızı makine ile kurutmayın.  Saçlarınızı geniş dişli taraklar ile tarayın. Keratin ve biyotin içeren şampuanlar kullanın. Saç bakımına özen göstermeyen doğumdan sonra değil hamilelik sürecinde başlaman gerekir.

Etiketler: saç dökülmesi, hamilelik sonrası saç dökülmesi, lohusalık sonrası saç dökülmesi, saç problemi,
Ekim 28, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR