Doğum Sonrası Korse Kullanımı

Lohusa Hamile Korse

Doğum Sonrası Korse Kullanarak Kilolarınızdan Kurtulabilirsiniz

Hamilelik dönemi, kadınların bedenlerinde farklı değişikliklerin meydana geldiği bir zamandır. Burada kadınlar en çok kilo aldıkları fizyolojik farklılıklarından şikayetçidirler. Belirli seviyelerde alınan kilonun geri verilmesi de, kadınların ruh sağlığı açısından önemlidir. Çünkü fazla kilolar, kadınların her zaman baskı altına olmasına neden olacaktır. Hamilelikten sonra kilo vermek için ve daha şık bir görüntü elde etmek için korse kullanımı önemlidir. Bu sayede doğum sonrasında eski vücuduna kavuşmak için hızlı bir yol kat etmenin ilk adımı atılmış olur.


Doğum Sonrası Korseler Ne Zaman Kullanılmaya Başlanır?

Hamilelik dönemi, sadece öncesinde değil, doğum sonrasında da ciddi sorunların ortaya çıkabileceği bir süreçtir. Karında açılan bölgelerin dikişlerinin tutması ve kaynaması çok önemlidir. Meydana gelebilecek komplikasyonlar anneler ve bebeklerinin sağlığını ciddi tehlikelere atabilir. Normal bir doğum yapmış olan kadınlar, korse kullanımına doğumdan hemen sonra, doktorunun da onayını alarak başlayabilir. Bunun yanında sezaryen doğum gerçekleştiren kadınların, öncelikle doğum yaralarının ve ameliyat izlerinin geçmesini beklemeleri gerekir. Sezaryen doğum yapan kadınların, doğumdan hemen sonra kullanabilecekleri korseler de yine sitemizde mevcuttur. Fakat her iki durumda da önemli olan, giyilecek korseden önce doktorların tam olarak onayını almaktır.


Ne Kadar Süre Korse Giyilebilir?

Korseler, ortalama olarak 3 ile 6 hafta arasında giyilebilir. Tabi ki vücudun ve rahmin eski şeklini alması, kadınların her birinde farklı bir süreci ifade edecektir. Korseler, rahatlıkla günlük kullanımda tercih edilebilir. İlk haftalık kullanımın ardından ise daha rahat hissetmek için uzmanlar tarafından geceleri yatarken çıkartılması önerilmektedir.


Doğum Sonrası Korsenin Faydaları

Her faydasının önüne geçen en önemli yanı, hamilelikten sonra kadınların kilo vermesini ve fit bir görüntü kazanmasını sağlayacaktır. Bunun yanında, beli dik tutacak ve oluşabilecek ağrıları engelleyecektir. Karın kaslarına destek sağladığı için duruşu düzeltecektir. Doğum sonrasındaki dikişleri tutacağı için, özellikle sezaryen doğum yapan kadınların kullanımına çok uygundur. Rahmin eski şeklini almasına da yardımcı olacak korseler, bunun yanında tahriş olan karın kaslarının yeni bir hasar almasını engelleyecektir.

Etiketler: doğum sonrası korse, lohusa hamile korse, hamile korse,
Aralık 30, 2018
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR