Doğum Sonrası Fazla Kilolardan Kurtulma Yolları Nelerdir?

Doğum Sonrası Fazla Kilolardan Kurtulma Yolları Nelerdir?

Doğum Sonrası Fazla Kilolardan Kurtulma Yolları Nelerdir?

Hamilelik boyunca anne muhakkak az veya çok kilo alır.  Alınan bu kiloların annenin gebelikten önceki kilosuna bağlı olarak düzenli ve orantılı bir şekilde alınması önemlidir. Anne adayları hamilelikleri boyunca dengeli beslenmelidir. Doktorları ile görüşüp tavsiye istemeli ve doktorun önerdiği şekilde beslenip kilo alması gerekmektedir. Hamilelik süresince fazla kilo alan annenin, doğumdan sonra bu kiloları vermesi uzun bir süreci kapsar. Normal bir hamilelikte dokuz kilo ve 12 kilo arası uygundur. Doğumdan sonraki ilk hafta anne en az beş kilo verecektir. Bu da bebeğin ağırlığı ve suyun miktarıdır.

 

Anneler doğum yaptıktan sonra beslenmesine çok dikkat etmesi gerekmektedir. Bu hem kendi hem de bebek için çok önemlidir. Emziren annelerin günlük kalori ihtiyacı artmaktadır. Altı hafta içinde rahim normal boyutuna ulaşacak ve vücuda yerleşen sıvıların atılması altı haftayı bulur. Tek önemli nokta karbonhidrat ve tatlılardan uzak durmak gerekir. Loğusa döneminden çıktıktan sonra anne adayının beş-altı kilo fazlası kalacaktır. Bu kadar kilo için doktordan doktora gezmeye ve diyet programları uygulamaya gerek duyulmaması gerekir. Bebeğin bakımı ve emzirme yeterli derecede egzersiz olacaktır.

 

 

Kilo Vermek İçin Doğru Zaman

Kilo vermek için uygun olan dönem bebek doğduktan iki ay sonradır. Aslında annenin kendini hazır hissetmesi gerekir. Hedef  haftada 0,5 kg ile sınırlanmalıdır. Bebek altı aylık olana, takviye gıdalara geçene kadar, anne ayda iki kilo verebilir.

 

Beslenme Tavsiyeleri

Anne adayının yediklerinde seçici davranması da kilo vermeye yardımcı olur.

1)Karbonhidratı çok tüketmemek gerekir. Günlük ihtiyacı karşılayacak şekilde tüketmekte fayda vardır.

2) Emziren anneler kalsiyum, protein, sebze ve meyve tüketmelidir.

3) Hamurdan, tatlılardan uzak durulması gerekmektedir.

4) Doğumdan sonra vücutta meydana gelen deformasyonlar olur. Bu deformasyonlar egzersiz ile düzelebilir ve yeniden sıkılaşmaya yardımcı olacaktır. Yürümenin basen bölgesine yardımı oldukça fazladır.

5) Sabah ve öğle yemekleri eğer çok yendiyse akşamları daha hafif geçirmek gerekir.

6) Emziren anneler kesinlikle aç kalmamalı. Diyetler erine sağlıklı beslenmek her zaman doğru tercihtir. Diyet yapmak isteyen anneler ise kesinlikle bir uzmana danışıp, kendilerine özel bir program ile kilolarından sağlıklı bir şekilde kurtulabilir.

 

 

Etiketler: lohusa hamile, dogum sonrasi, kilolardan kurtulma yollari,
Ocak 13, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR