Çift Yumurta İkizi Nedir?

Çift Yumurta İkizi Nedir?

Çift Yumurta İkizi Nedir?

Toplumsal olarak meydana gelen gebeliklerin yüzde biri ikiz olmaktadır. Bunların yaklaşık üçte ikisi çift yumurta ikizi olmaktadır. Tek yumurta ikizine göre çift yumurta ikizlerinde daha az benzerlikler görülür. Bazen tek yumurta ikizlerinde birçok şey aynı olabilirken çift yumurta ikizlerinde birçok farklılıklar vardır.

Çift Yumurta İkizi Nedir?

Çift yumurta ikizin oluşumu birden fazla yumurtanın ayrı ayrı spermlerle aynı anda döllenmesiyle yaşanır. İkizler aynı anda anne karnında büyür ve yumurta ve sperm iki tane olur. Tek yumurta ikizinde yumurta ve sperm tek olup döllenmenin bir süre sonrasında yumurta ikiye ayrılarak oluşum yaşanır. Çift yumurta ikizlerinin oluşumu iki yumurta ile meydana gelir. Bu nedenle bebeklerin benzerlikleri daha az olur.

Çift Yumurta İkizi Oluşumu Nasıl Meydana Gelir?

Anne ve babadan gelen spermler iki yumurtayı da döller. Gerçekleşen ilişki sonrasında iki zigot döllenmiş olur. Bu döllenen zigotlar (yumurta), gebeliğin belirli bir aşamasına deyin yaşamlarını sürdürür ve gelişim sağlanır. Ardından da bebeklerin vücut oluşumları gelişmeye başlar. İkiz bebeklerin gelişim evrelerinde de farklılık olur. Bazen ikiz olan bebeklerde biri sarışın biri esmer bile olabilir. Bunun nedeni bundan kaynaklıdır. İkizlerin birbirinden ayrı gelişme göstermelerinden dolayı bazı zamanlarda biri az gelişmiş biri de daha fazla gelişmiş olabiliyor. Bu gelişen hamilelik bir çeşit ayrı ayrı hamilelik gibi düşünüle bilmektedir. İki bebeğin arasındaki tek ortak nokta ikisinin de aynı rahimde olmaları ve aynı zamanda doğmalarıdır.

Çift Yumurta İkizlerinde Cinsiyet Oluşumu Nasıldır?

Bu ikiz bebekler farklı genetik özelliklere sahip oldukları için farklı cinsiyetlerde olabiliyorlar.

Yani ikizlerin biri kız biri de erkek olabiliyor. Onların ikiz olmaları aynı cinsiyeti taşımalarına

sebep değildir. Yapılan birçok araştırmaya göre bu tarz doğumlarda bebeklerin yarısında farklı cinsiyet olduğu saptanmıştır. Erkek bebek oranı araştırmalarda yüzde beş oranında daha fazla olduğu görülmüştür. Benzerlik konusu da her zaman tartışma yaratan bir konudur. Çift yumurta durumunda benzerlik durumu yanlış bir kavramdır. Bu sadece şansa bağlıdır çünkü çift yumurta olmalarına rağmen birbirine hiç benzemeyen kişiler çok fazladır.

Etiketler: Çift yumurta,Çift Yumurta ikizi, ikizler, hamile bebek ikiz,kiz bebek
Mayıs 28, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR