Biberon ve Emzik Kullanımının Zararları Nelerdir?

Biberon ve Emzik Kullanımının  Zararları Nelerdir?

Biberon ve Emzik Kullanımının  Zararları Nelerdir?

Tıpta emzik ve biberon kullanmanın zararları ve faydaları konusunda ortak bir nokta bulunmamaktadır. Siz annelerin, bebeklerinize neyin faydalı olduğuna karar vermeden önce emziğin ve biberonun avantaj ve dezavantajlarını bilmeniz gerekmektedir.

Emzik Kullanımı

Eğer doğumdan hemen sonra anne adayı bebeği emzirmeye başladıysa uzmanlar emziği en az bir ay ertelemenin doğru olacağını açıklıyor. Bebeklerin ilk önce anne ile bağ kurmalarını ve anneyi emmeye alışmaları, öğrenmeleri gerektiğinin üzerinde duruyor. Erken verilen emzik bebeğin annesini emmesinde problemlere yol açıyor. Emziği bırakmak için ise en geç 2 yaş olarak öngörülüyor. Geç bırakılan emzik bebekte parmak emme alışkanlığını ortaya çıkarıyor. İki yaşına kadar olan bebeklerde hafızanın kısa süreli olması birkaç günde emziğin varlığını unutmalarını sağlayacaktır.

Emzik emen bebekler daha sakin olurlar. Emzik kendini rahatsız hisseden bebekleri sakinleştirir. Ayrıca yapılan araştırmalara göre emzik bebeklerde ani bebek ölümleri riskini de azalttığı kanıtlanmıştır.

Emzik Kullanımının Zararları?

1   Diş yapısında bozulma:

2.  Konuşma güçlüğü

3.  Anne sütünde azalma. ( Annenin bebeği sık sık emzirmesi gerekmektedir)

4.  Orta kulak iltihabı

5.  Mikrop ve ağız yaraları meydana gelir

Biberon Kullanımı

Bebeklerin ilk 6 ay anne sütü ile beslenmesi gerektiğinden bu süreçte biberon kullanılması önerilmiyor. Bazı durumlarda bebek erken dönemlerde mamaya başlaması gerekebilir. Biberona erken başlaması durumunda bebeğin anne göğsüne ilgisinin kesilmesiyle karşı karşıya kalınabilir. Bu nedenle ne kadar geç başlarsanız bebeğin gelişimi için o kadar iyi olur. Biberonun bırakılması için uygun olan ideal yaş ise emzik gibi 2 yaş sıralarıdır.   

 

Biberon Kullanmanın Zararları?    

 

Bir buçuk yaşına kadar emme hissini duyarak yaşayan çocuklar, biberona bağımlı hale gelirlerse, bırakmada çok güçlük çekerler ve süreleri uzun olur.

2.  Uyurken biberon ile uyuyan çocuklar geceleri sürekli uyanarak biberon isterler ve dişlerin sağlıklı gelişimini büyük ölçüde bozar.

3  Sütün içerisine şekerli maddeler katılıyorsa, gece boyunca dişte kalan şeker çocukların dişlerinde çürüklere sebep olur.4. 

 

Çene yapısında bozukluk meydana gelir. Üst çene öne doğru çıkıklık gösterir.

 

Etiketler: lohusa hamile, biberon, emzik,kullanmak
Ocak 15, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR