Bebeklerde Diş Çıkarırken Ateş Olur mu?

Bebeklerde Diş Çıkarırken Ateş Olur mu?

Bebeklerde Diş Çıkarırken Ateş Olur Mu?

Diş çıkaran bebeklerde ateş en sık rastlanan belirtidir. Uzmanlar bebeklerin dış çıkarırken ateşin 37-38 dereceye kadar çıktığını söylüyorlar, bu 40 derece bile olabiliyor. Bebeklerde diş çıkarma döneminde ateş dışında salya artışı ve huzursuzluk da görülmektedir. Fakat yüksek ateş artışı (39 derece üstü) sadece diş çıkarmaya bağlı olmayabilir ve böyle durumlarda mutlaka doktora başvurmak gerekmektedir.

Yüksek derecede görülen ateş başka bir hastalığın da belirtisi olabiliyor. Bebeklerde diş çıkarırken ateş olur mu? diye sorsanız herkes evet diyecektir fakat yukarıda da belirttiğimiz gibi bebekte yüksek ateş görüldüğü zaman hemen doktora başvurmak oldukça önemlidir.

Ateş Kaç Gün Sürer?

Bebekler diş çıkarırken ateş son derece normaldir. Yine de kontrolü elden bırakmamak gerekmektedir. Yüksek ateşle birlikte kusma, huzursuzluk, iştahsızlık, öksürük ve ishal gibi durumlar söz konusuysa mutlaka doktorunuzun kontrolünde bir hastaneye başvurulmalıdır. Diş çıkarmaya bağlı olan bu gibi belirtiler, bebeğin diş çıkarmaya başlamadan birkaç gün öncesinde kendini gösterir ve 3-5 gün içerisinde diş etlerinde şişme, salya akışı ve huzursuzluk halleriyle kendini göstermektedir. Diş damaktan patlayıp çıkmasından dört gün önce ateş başlar. Bebek ateşlenmesi dişin patladığı gün en yüksek seviyeye çıkabilir. Yaklaşık üç gün süreyle ateş devam eder ve diğer belirtiler de kendini gösterir. Genellikle sekiz gün boyunca ateş devam eder. Bu evrede bebeklerde salya artışı ve diş gıcırdatma artışı olur.

Bebek Nasıl Rahatlatılır?

Bebekler için diş çıkarma dönemi oldukça huzursuz ve ağrılı geçer. Diş etleri ağrı yapan ve kaşınan bebeği rahatlatmak için diş kaşıyıcı oyuncaklardan yararlanabilirsiniz. Ayrıca bu türdeki oyuncakları buzdolabında bekletip daha sonra bebeğinize verirseniz bu onun için daha rahatlatıcı olacaktır. Bunun yanında bazı meyve türleri de onlara iyi gelecektir. Örneğin elma, armut gibi yutamayacağı meyveleri de verebilirsiniz. Damaklarına bastıracağı bu meyveler onları rahatlatacaktır. Bunun yanında soğuk meyvelerle hazırlanmış olan püreler de bebekler için oldukça yararlı bir besin olacaktır. Bebekler bu dönemlerde sıklıkla ishal da olurlar. Diş çıkarma döneminde ishal yaşayan bebeğinizin kaybettiği suyu kazanması için sulu gıdalar ile takviye yapabilirsiniz.

Etiketler: lohusa hamile, bebekler diş, bebeklerde ateş,diş ve ateş,
Ocak 25, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR