Bebek Nasıl Yıkanmalıdır?

Bebek Nasıl Yıkanmalıdır?

Bebek Nasıl Yıkanmalıdır?

Anne adaylarının daha hamilelikleri sürdüğü anlarda bile en fazla tedirgin oldukları konulardan bir tanesi de bebek nasıl yıkanır konusudur. Bu konuyla ilgili birçok araştırma yaparlar ve bunu başarabilir miyim telaşına kapılırlar. Bebek nasıl yıkanmalıdır? Konusunda sizinle paylaşacağımız bilgileri dikkatle okursanız bu işin aslında korkacak bir şey olmadığını aksine çok da zevkli bir an olduğunu anlayacaksınız. Sadece bebeğinizi yıkayacağınız zaman izleyeceğiniz yolu iyi kavramanız ve son derece hassas ve dikkatli olmanız yeterli olacaktır.

Bebek Nasıl Yıkanmalıdır?

Bebeğinizi yıkamaya geçmeden önce dikkat etmeniz gerekenleri size hatırlatalım. Bebek banyosunu hazırlarken üzerinde durmanız gereken önemli unsurlardan biri bebek şampuanıdır. Şampuan asla alkol barındırmamalı ve gözleri yakmamalıdır. Bebek havlusu %100 pamuklu olup banyo sonrası giyeceği kıyafeti ile sabunu da banyoya geçilmeden önce küvet yanında hazır olmalıdır.

Bebeklerde vücut ısısı değişkenlik gösterdiğinden banyo yaptıracağınız odanın ve suyun sıcaklığını iyi ayarlamanız gerekir. Su sıcaklığı bebeği üşütmeyeceği gibi yakmamalıdır. Bu nedenle bebek yıkama odaları için termometre kullanmak gerekmektedir. Küvete koyduğunuz bebeğiniz ellerini ve ayaklarını oynatacaktır, sıkıca kavramanız çok önemlidir. Islanmadan kaynaklanan kaymalar için çok dikkat edilmelidir. Bu nedenle bebek yıkamada bir kişiden mutlaka yardım alınız. Bebek temizliği için kullanacağınız sabun miktarına dikkat ediniz. Çok fazla kullanmanız halinde bebeğinizin cildine zarar verebilir, bu nedenle az kullanmaya özen gösteriniz. Bebeğinizin yüz ve baş kısmını yıkarken oldukça hassas davranın. Bebeğin gözleri, ağzı, kulakları, burnu ve özellikle de baş bölgesini yıkarken çok dikkat edin. Baş bölgesinin kemik dokusu henüz yumuşak olduğundan yumuşak bir şekilde masaj yaparak yıkamalısınız. Yıkama işlemi sonunda bebeğinizi kurulayıp giydiriniz.

Bebek Yıkamanın Püf Noktaları

Yeni doğan bir bebek için altıncı aya kadar rahatlıkla kullanabileceğiniz küçük ve hafif bir küvet seçmelisiniz. Plastik olması ve temizlenirken rahat olması açısından da son derece pratiktir. Fakat bebeğiniz altıncı ayını bitirdikten sonra daha büyük bir küvete geçmeniz gerekir. Bu küvetlere uygun bebeğinizin içine yerleşebileceği aparatlar da mevcuttur. Bebek bakımı içerisinde bebek banyosu önemli bir detaydır. Bebek küvetinin yüksekte olması gerekmektedir, eğilip kalkmamanız açısından bu önemli bir püf noktasıdır. Önemli bir püf nokta da oda sıcaklığının 22-24 derecede olmasıdır.

Etiketler: lohusa hamile, bebek, yikama, sicak su, ılık su,
Ocak 22, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR