Bebek Emzirirken Asitli İçecekler ve Baharatlı Yiyeceklere Dikkat Etmek Gerekir Mi?

Bebek Emzirirken Asitli İçecekler ve Baharatlı Yiyeceklere Dikkat Etmek Gerekir Mi?

Bebek Emzirirken Asitli İçecekler ve Baharatlı Yiyeceklere Dikkat Etmek Gerekir Mi?

Emziren bir anne, her zaman yiyeceği ve içeceği besin maddelerine dikkat etmelidir. Çünkü yenilen besinler, çocuğa verilecek olan sütün oluşumunda kana karışacak ve bebeği direk olarak etkileyecektir. Emzirme dönemindeki kadınların, iki nedenden dolayı asitli içeceklerden ve baharatlı yiyeceklere dikkat etmeleri gerekir. Doğum sonrasında vücudun toparlanması için, sağlıklı besinlerden faydalanmak önemlidir. Bunun yanında bebek vücuduna girecek olan besinlerin de kaliteli olması gerekmektedir. Beslenme önerileri genel olarak diyet içerir ve kadın vücudundaki ödemleri atmaya yarar. Bebeğin gelişimi ve sağlığı için de, asitli içeceklerden uzak durmak önemlidir. Çünkü içerisinde ciddi bir şeker oranı ve zararlı gazlar bulundurur. Yetişkin bireylere bile zarar verebilecek olan asitli içecekler, bu yüzden bebek emziren anneler tarafından asla kullanılmamalıdır.


Doğum Sonrasında Vücuda Yardımcı Olmak Amacı

Doğum sonrasında kadınların bedenlerinde farklı şişkinlikler ve ödemler oluşur. Vücuttaki bu fazlalıkları atmak için de, belirli diyet ve detoks programları oluşturulmuştur. Annelerin emzirme dönemlerinde kendilerine iyi bakmaları demek, aynı zamanda bebek bakımını da kolaylaştıracak bir detaydır. Yaşın ilerlemesinden kaynaklanan vücut ağrıları, yine doğru beslenme ile ortadan kaldırılacaktır. Diyet ve detoks önerilerine uymak ve beslenme programlarına sahip olmak, emzirme dönemi içerisinde önemlidir. Elbette spor ve egzersiz yapılmalı ve gereken vitaminler eksiksiz şekilde alınmalıdır. Yeterli ve kaliteli beslenmenin tam olarak başarı sağlaması için, doğallığın da buraya eklenmesi gerekir. Bu yüzden asitli içecekler burada zararlı bir rol oynayacaktır.

Süte Karışacak Olan Besinlerin Kalitesi

Kadınların yediği her besin, emzirme döneminde çocukları etkileyecektir. Bundan dolayı da doğal ve organik beslenmek çok önemlidir. Kadınları dengeli beslenmenin yanında karbonhidrat, protein ve yağ üçlüsü arasındaki dengeyi de iyi bir şekilde kurmalıdır. Bebeğin sütüne karışacak şekilde baharatlı yiyeceklerden de uzak durulması gerekir. Belirli sürelerde kullanılacak olan ilaçlar, doktor gözetimi ve kontrolünde alınmalıdır. Çünkü ilaçlar bağışıklık sistemine etki edecek ve kemik gelişimini tamamlamayan çocukların sağlıklarına olumsuz bir etki bırakacaktır. Sütü arttıracak yöntemler de, sıklıkla takip edilecektir. 

 


Etiketler: lohusa hamile, emzirme, asitli iceceklerin zararı, baharatlı yiyecekler, emzirme dönemi
Ocak 02, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR