Hamilelik ve Adet Dönemi

Hamilelik ve Adet Dönemi

Hamilelik ve Adet Dönemi 
 

Hamilelik döneminde adet görülüp görülmeyeceği hakkında genellikle ortaya farklı iddialar atılmaktadır. Fakat tüm bu yapılan iddialara rağmen hamileyken adet görülmesi imkansızdır. Çünkü, oluşan adet döngüsü zaten döllenmiş yumurtanın yerine geçmektedir. Bazı kadınlarda hamileliğin erken dönemlerinde açık renkli leke şeklinde kanamalar görülebilmektedir. Ancak, bu durum adet kanamasından daha farklı olmakla birlikte ped veya tamponu kan ile doldurmayacak şekilde oluşan kanamalardır. Bu yüzden, eğer kanamanız fazlaysa ve ped veya tamponu dolduruyorsa muhtemelen hamile değilsinizdir.


Hamilik Döneminde İlk Üç Ayda Gerçekleşebilecek Kanamaların Nedenleri

Birçok kadın hamilelik dönemlerinde bazı nedenlerden dolayı ilk üç ayında kanama oluşmaktadır. Bu nedenler şu şekildedir;

·         Enfeksiyon

·         Serviks değişiklikleri

·         İmplantasyon kanaması

·         Molar gebelik

·         Ektopik gebelik

·         Düşüğün ilk belirtiler

Bu nedenlerin dışında şiddetli kramplar veya karın ağrısı, sırt ağrısı, baygınlık veya bilinç kaybı, yorgunluk, omuz ağrısı, ateş, vajinal akıntı değişiklikleri, kontrol edilemeyen bulantı ve kusma gibi birçok sorunlarla da karşılaşabilirsiniz.

 

İmplantasyon Kanaması: İmplantasyon kanaması hamileliğin başlangıcında olduğu için genellikle anne adayları tarafından adet olma olarak anlaşılmaktadır. Fakat, implantasyon kanaması döllenmiş yumurtanın rahime implante yani yerleştiğinde oluş bir kanama çeşitidir. Bu olay genellikle hamileliğin ilk aylarında gerçekleşmesinden dolayı, kadınlar tarafından adet döngüsü olarak anlaşılmaktadır.


İmplantasyon Kanaması İşaretleri:

·         Ruh halinde dalgalanmalar

·         Yorgunluk

·         Baş dönmesi

·         Baş ağrısı

·         Göğüslerde hassasiyet ve şişlik

·         Mide bulantısı ve kusma

·         Kabızlık

·         Koku duyusunda artış

·         Yemek istekleri

·         Vücut ısısında yükselme

 

Molar Gebelik: Bir tür hastalık çeşitidir. Bu gibi durumlarda doku kanserlidir ve bazen vücudumuzun başka bölgelerine de yayılabilmektedir.

Dış Gebelik: Dış gebelik bazı durumlarda annenin hayatını tehlikeye atabilmektedir. Eğer, fallop tüpüne implasyon yaparsa, emriyo daha da büyür ve bunun da daha sonra patlamasına neden olur. Bu yüzden dış gebelik genellikle tehlikelidir.

Düşük Belirtileri: Düşüğün, kanamadan sonra oluşan en belirgin belirtisi vajinadaki kramplardır. Düşük genellikle hamileliğin ilk 3 ayında görülmektedir. Eğer ilk 3 ay boyunca kanama görüyorsanız bunun düşük ile bir bağlantısı olabileceğinden doktor kontrolünden geçmelisiniz.

Enfeksiyon: Vajinada oluşan kanamaların bir diğer sebebi de enfeksiyonun oluşmasıdır. Genellikle cinsel yolla bulaşan bu enfeksiyon hamileliğin ilk 3 ayında görülmektedir.



Etiketler: lohusa hamile, hamilelkte adet, lohusa ve adet dönemi
Ocak 06, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR