Hamilelikte Uzman Doğum Doktoru Seçerken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Hamilelikte Uzman Doğum Doktoru Seçerken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Hamilelikte Uzman Doğum Doktoru Seçerken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Anne adaylarının hamileliği boyunca güvenebileceği, rahatlıkla aklındaki soruları sorabileceği ve yanında rahat davranabileceği bir doktor ister. Anne adayı sürekli doktor değiştirmek istemez. Çünkü doktorların prosedürleri farklılık göstermektedir. Hamileliğin başından sonuna kadar tek ve iyi bir doktor olmasını tercih etmektedir.Doktorunuzu seçerken ilk önce çevrenizde tanıdıklarınızdan bilgi alabilirsiniz. Fakat başkasına iyi gelen bir doktorun size de iyi geleceği kesin değildir.

Doktor tercih ederken;

Doktorunuzun yanında kendinizi rahat hissetmeniz gerekmektedir. Ona güvenmek hamilelik döneminizi oldukça kolaylaştıracaktır. Sürekli akılda kalan soru işaretleri olursa bu durum rahatsızlık verebilir. Doktorun tedavi ile vereceği kararlar sağlığınızı direk etkileyecektir. Eğer güven duymazsanız söylediklerine uymakta zorlanabilirsiniz. İyi bir sağlık hizmeti için güven şarttır.


Mesleki Deneyim

Seçilecek doktorun mesleki deneyimini göz ardı edilmemelidir. Bir doktor ne kadar tecrübe ve deneyim sahibi ise güven  o kadar artacaktır.  Tıp çok hızlı bir şekilde ilerlemekte ve branşlar kendi içinde de branşlara ayrılmaktadır. Her branşta uzmanlaşmış olan doktor vardır.. Hamile olan bir anne adayını muayene eden bir doktorun, başkasına yönlendirmesi onun bu konuda uzman olmadığını göstermez. Bu durum sizin sağlığınıza ne kadar değer verdiğini gösterir.


Doktorun Yaklaşımı

Doktor anne adayına sorular soruyorsa, anne adayının sorularını dikkatle dinleyip tatmin edici cevaplar veriyorsa bu durum  anne adaylarını rahatlatır. Bulunulan durum hakkında bilgi almak, nedenlerini, risk faktörlerini, tedavi yöntem ve yollarını öğrenmek bir hastanın en doğal hakkıdır. Bu iletişim anne adayı ile doktorun arasındaki iletişimde önemli rol oynamaktadır.


Doktora Ulaşabilme

 

Bir anne adayı her zaman doktoruna ulaşmak, bilgi almak ister. Sorularının cevaplanması anne adayını rahatlatır. Bulunduğumuz çağda iletişim çok önemli rol oynamaktadır. İletişimin önemi herkes tarafından bilinmektedir. Her ihtiyaç duyduğunuzda doktorunuza telefon, e-mail vb. iletişim araçlarıyla ulaşabilmeli ve cevap alabilmelisiniz. Bazı sorunlar Muayeneye olmadan, evden bile çözülebilecek niteliktedir.

 

Doktor- Hasta Diyalogu

 

Tıbbi terimlerden herkes anlamayabilir. Doktorun hasta ile hastanın anlayacağı şekilde konuşması çok önemlidir. Kafa karışıklığına yol açacak herhangi bir bilgi anne adayını rahatsız edebilir. Bu sebeple doktor ile iletişim kurarken hastanın doktoru anlaması gerekmektedir.

 

 

 

Etiketler: lohusa hamile, hamilelikte doktor seçimi, doktor ve hamile, uzman doktor nasıl seçilir, Anne adayı ve hastane
Ocak 09, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR