Eczanelerden alınan Gebelik testlerinin yanılma payı var mıdır?

Eczanelerden alınan Gebelik testlerinin yanılma payı var mıdır?

Eczanelerden alınan Gebelik testlerinin yanılma payı var mıdır ?

Çocuk beklentisi olan anneler genelde hamilelik belirtilerini yaşadıktan sonra eczanelerde satılan hamilelik testlerini kullanarak kesin sonuç alacağını umuyor. Peki, eczanelerde satılan bu gebelik testleri bize doğru bilgiyi verir mi? Yanıma payları var mıdır? Bu yazımızda sizinle bunları paylaşacağız.


Hamilelik testleri hakkında:

Kadınlar genellikle adet gecikmesi ya da mide bulantısı yaşadıklarında hamile olduklarından şüphelenebiliyor. Bu şüphelerini gidermek için ise yakın olan bir eczaneden gidip gebelik testleri ediniyorlar. Bu oldukça maliyeti düşük ve kolay bir yöntemdir. Ayrıca hamile olduğunu öğrenen ilk ve tek kişi anne adayı olur. Çünkü bazı kadınlar hamileliğini kendisinden önce başkasının bilmesini istemez. Dünyada her yıl milyonlarca hamilelik testleri satılıyor. Peki, bu testlere güvenebilir miyiz? Bu gebelik testlerini kullanırken dikkatli olmalısınız. Çünkü sonuç pozitif de olsa negatif de olsa testin yanılma payı mutlaka vardır.

Peki, bu gebelik testlerini ne zaman uygulamalıyız?

Eğer hamile olduğunuzdan şüpheleniyorsanız ve testin doğru bir sonuç vermesini istiyorsanız ilk olarak adetinizin gecikmesini beklemelisiniz. Adet gününüzün öncesinde yapılan testlerde yanılma oranı oldukça fazladır ve bundan dolayı yanlış bir sonuç çıkabilir. Adet gününüzden beş ya da yedi gün geçtikten sonra hamilelik testi yaptırmanız daha doğru bir sonuç almanıza yardımcı olur. Fakat yine de gebelik testlerinin yanılma payı mevcuttur. Bu yüzden sizin hamile olup olmadığınızı söyleyen en doğru bilgiyi hastanede yaptıracağınız kan testine bakarak doktorlar verebilir.


Adet gecikmesinin diğer nedenleri nelerdir?

Her adet gecikmesi sizin hamile olduğunuzu göstermez. 40 gün geciken adet normal bir durumdur fakat 40 günü geçmesi durumunda normal sayılmaz. Eğer adetinizin gecikmesi 40 günü aştıysa bir hekime başvurmanız gerekir. Hamilelik dışında polikistik over rahatsızlığı, yumurta kisti, hormon bozukluğu ya da erken menopoz gibi etkiler de kişinin adetinin gecikmesine neden olabilmektedir. Ayrıca yeni doğum yapan annelerin de neredeyse bir yıl boyunca adet olmadıkları bilinmektedir. Ancak yine de emziren annenin o dönemde hamile olma olasılığı vardır. 40 yaşından büyük kadınlarda ise adet gecikmesi menopoz ya da hormon bozukluğu gibi nedenlerden dolayı olabilir.

Etiketler: Lohusa hamile, gebelik testi, eczane,
Ocak 04, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR