Emzirme Sütyenleri Ne İşe Yarar

lohusa pijama, lohusa pijaması, lohusa gecelik, lohusa tacı, lohusa terliği

Emzirme sütyenleri olarak da adlandırılan annelik sütyenleri, kolay emzirmeyi sağlamak için önünün açılıp kapatılabilen kapları olan destekleyici sütyenlerdir. Bebeğini emzirmeyi planlamayan kadınlar, normal sütyen takabilirler. Bebeğiniz doğana kadar emzirmeye başlamayacak olsanız da, o zamana kadar kolay açılacak kuplara ihtiyaç duymayacak olsanız da, hamilelik sırasında emzirme sütyeni giymeyi tercih etmenin birçok nedeni vardır.

  Emzirmeyecek Olsanız Dahi İhtiyacınız Var

  Emzirmeyi düşünmüyorsanız bile, göğüsleriniz hamilelik sırasında anne sütü üretmeye başlayacak ve büyüklükleri de artacaktır. Er ya da geç, büyük olasılıkla yeni, biraz daha büyük bir sütyen satın almaktan başka çareniz kalmayacaktır. Yeni bir sütyene ihtiyacınız varsa, uygun biremzirme sütyeni seçeneğine yatırım yapmak için iyi bir zaman olabilir.

  Meme Semptomlarını En Aza İndirgeyin

  Emzirme sütyenini giydiğinizde sadece harika hissetmemeli, hamilelik sırasında yaşadığınız meme semptomlarını da en aza indirmelisiniz. Hamileliğiniz ilerledikçe göğüsleriniz de büyüyeceği için emzirme sütyenleri sizin için ideal birer seçenek olabilir. Meme semptomlarını hafifletmek için hamile sütyeni kullanabilirsiniz. Göğüsler hamilelik ve emzirme döneminde ağrıdığı ve genişlediği için farklı hissetmenize neden olurlar. Uygun bir emzirme sütyeni giymek, bu rahatsızlığı kısmen hafifletebilir. Bu sütyenler, süt sızan göğüslerle başa çıkmayı kolaylaştırabilir.

  Emzirme Sütyeni Almayı Mı Düşünüyorsunuz?

  Emzirme sütyeni özellikle hamilelik ve emzirme döneminde memeleri desteklemek için tasarlanmıştır. Hamile kaldıktan ve göğüsleriniz büyümeye başladıktan sonra, rahat bir sütyene ihtiyacınız olduğunu anlamış olabilirsiniz. Sıra yeni doğmuş çocuğa bakmaya geldiği zaman emzirme sütyeni seçeneğinin bir zorunluluk olduğunu anlarsınız. Bebeğiniz doğduktan sonra emzirmeye başladığınızda, anne sütünüz oluşacaktır. Hastanede iki ya da üç gün sütyen giymeyebilirsiniz. Sütünüz geldiğindeyse, vücudunuz bebeğinizin ne kadar süt istediğini ayarlayıp öğrenirken, göğüslerinizin muhtemelen olduğundan ağır ve doygun olacağını göreceksiniz. Bu anda balenli olmayan çok rahat bir emzirme sütyenine sahip olmak çok önemlidir.

  Emzirme Sütyenleri Göğsü Destekler

  Emzirme sütyenleri emzirme sırasında çatlak meme uçları ve ağrı gibi komplikasyonları önlemek için birebirdir. Doğru boyutta emzirme sütyeninin uygun şekilde seçilmesi önemlidir. Göğse doğru şekilde oturan sütyenler aynı zamanda annenin rahat hissetmesini sağlar. Hamilelik sırasında emzirme sütyeni giymeye başlamak için doğru zaman yoktur. Çünkü hamilelik sırasında göğüslerin büyüklüğü artar ve birçok kadın sütyenlerinin ölçülerini oldukça erken büyütür. Göğüsler hamilelikte çok erken boyutta büyümeye başlar çünkü anne sütü üretmeye erkenden hazırlanırlar.

  Egzersiz Yaparken Sütyen Takın

  Hamilelik ve emzirme döneminde günde en az 30 dakika egzersiz yapmak, kendinizi iyi hissetmenizi ve sağlıklı kalmanızı sağlar. Kaçınmanız gereken bazı egzersizler varken, vücut germe ve yürüme gibi düşük etkili egzersizler yapan kadınların çoğunluğu tamamen güvendedir. Bununla birlikte, büyük göğüslerle egzersiz yapmak rahatsız edici olabilir. Önünüzde duran ekstra ağırlık ile biraz dengesiz hissedebilirsiniz. Bu nedenle egzersiz sırasında da sütyen giymelisiniz.

Etiketler: lohusa pijama, lohusa pijaması, lohusa gecelik, lohusa tacı, lohusa terliği
Mayıs 05, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR