Anne ve Yeni doğan Bebeğin İlk Teması Nasıl Olmalıdır

lohusa pijama, lohusa pijaması, lohusa gecelik, lohusa tacı, lohusa terliği

Anne ile bebek arasındaki bağ, bebek henüz dünyaya gelmeden önce başlar. Anne karnındaki bebek daha dünyayla tanışmadan önce anne adayına ben buradayım diye tepki vermeye başlar. Mesela annenin kalp atışlarına tepki verir. Ayrıca sesine de tepki verir. Bu nedenle hamileyken de ona konuşun ve müzik dinletin.

Anne ve Yeni doğan Bebeğin İlk Teması Nasıl Olmalıdır?

Doğum gerçekleştikten sonra da aynı şekilde duymaz ve hissetmez nasılsa diye tepkisiz kalmayın ve onunla usulca konuşarak ses tonunuzu tanıtın. Onu hafifçe okşayın ve ona müzik dinletin. İnanın ki bu ona oldukça iyi gelecektir. Sizinle ilk teması bu şekilde kurmaya başlayacaktır. Bebeğiniz doğmuştur ve artık eve gelmiştir. Yapmanız gereken sorumluluk bebeğinize sen artık buraya ve bize aitsin mesajını vermektir. Ona sevginizi ve onu çok istediğinizi hissettirin. Ona okşayarak bu sevgi sözcüklerini mırıldanın. Yeni doğan bebek ile ilk temas sevgi sözcükleri, okşama, onu sarıp sarmalamak ile gerçekleşir. Bu ilk günler oldukça önemlidir. Sizin ona gösterdiğiniz sevgi ve ilgi her ne kadar da çoğu kişi bebeklerin ilk etapta bir şey görmediğini ve hissetmediğini söylese de bu gerçek bir yaklaşım değildir. Eğer bebeğinize bunları yaşatırsanız onun ne kadar huzur içinde olduğunu ve daha rahat uyku uyuduğu göreceksiniz.

Bebeğin ve Annenin İlk Dokunuşları

Dokuz ay boyunca karnınızda iken kendini çok huzurlu ve güvende hisseden bebeğiniz artık fiziksel olarak sizin kollarınızdadır. Fakat o henüz tam olarak bunu farkında değildir. Annenin bebeğe ilk temas anları ve bunu düzenli ve ihtiyacına göre yapması oldukça önemlidir. Bebeği kucağına alan anne ve onun sıcaklığı bebeğe ilk güveni verecektir. Ten teması oldukça önemlidir. Normal doğum sonrası yeni doğanın hemen anne teniyle tanıştırılması ve annenin kucağına yatırılması da bu yönden faydalıdır. Bu hareket bebeklere fiziksel ve zihinsel yönden fayda sağlar. Anne ve yeni doğan bebeğin ilk teması nasıl olmalıdır? Diye başladığımız yazımıza en güzel cevap onunla karşılaştığınız andaki duygu selinde, teninin teninize değdiği andır diyebiliriz. Onu kucağınıza alıp sarmanız ve ona artık benimlesin ve emin ellerdesin diye hissettirdiğiniz ten temasıdır.

Etiketler: lohusa pijama, lohusa pijaması, lohusa gecelik, lohusa tacı, lohusa terliği
Şubat 17, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR