Blog Başlık

  • Ocak 19, 2021

    Bebeğinizin daha doğmadan hıçkırdığını biliyor muydunuz? Fetal hıçkırık fetüse ait olan hıçkırıklar demektir, fetüs de anne karnındaki bebeğe hamileliğin üçüncü ayından itibaren verilen isimdir. Üçüncü aydan itibaren anne ve bebek arasındaki ilişki değişmeye başlar.

     

    Bebek hareketlenmeye başladıkça anne onun varlığından daha çok haberdar olmaya ve de bebek ve anne birbirine daha çok bağlı olmaya başlar. Anneler zaman zaman hareketlenen bebeğin hıçkırdığını da duymaya başlar. Ancak bu durum telaşlanacak bir durum değildir. 

    Fetal hıçkırık, Fetal hıckırık, Bebek hıçkırması, hıçkırık, Anne karnında hıçkırık, hıckırık
  • Ocak 08, 2021

    Hamile giyim son zaman çok büyük bir değişikliğe uğradı. Hamile hanımların hem rahat etmesi hem de stil beklentisine yanıt vermesi için en iyi tasarımlar üretiliyor. Hamile giyimin son zamanlardaki trendi daha çok takım şeklindeki kıyafetler oluyor. Trendlere uygun giyinmek için pek çok seçenek yer alıyor. Bu seçenekler arasında kadınlar kendilerine ve vücutlarına en uygun olan kıyafeti seçiyor. Hamile giyiminde en çok dikkat edilmesi gereken konulardan biri rahatlık oluyor.

    hamile giyim, lohusa giyim, hamile elbise, hamile pijama, hamile gecelik
  • Aralık 28, 2020

    Emzirme atleti, annelerin bebeklerini emzirmek için kullandıkları iç çamaşırdır. Pratik ve kolay emzirmeyi sağladığı için çoğu annenin vazgeçilmez tercihleri arasındadır. Emzirme atleti diğer adıyla hamile atleti, sütyen ile bütün halinde olup alt kısmı düz penye şeklindedir tekrar bir atlet veya sütyen giymeniz gerekmez, ikisi birlikte tasarlanmıştır.

     

    Emzirme sütyeni ise sadece sütyenden oluşan bir iç giyim ürünüdür. İkisinin göğüs kısımları arasında çok bir fark bulunmamaktadır. Göğüs önünün açılıp kapanabilen kapları ile işlevleri aynıdır. Emzirme atleti, hem atlet hem de sütyen olarak kullanılırken emzirme sütyeni için ekstra atlet giymeniz gerekir. Hangisini tercih edeceğiniz size kalmıştır. İki çamaşırında emzirme işlevleri aynı olduğu için yapacağımız açıklamalar iki çamaşır için de geçerli olacaktır. Şimdi beraber bu emzirme atleti veya sütyeninin kullanımın nasıl olduğuna bakalım.

    emzirme atleti, emzirme sütyeni, lohusa emzirme atleti, lohusa emzirme sütyeni
  • Aralık 15, 2020

    Lohusalık dönemi, doğum gerçekleştikten sonra, plasenta ve zar ayrışımının ardından, sonra ki yaklaşık olarak 42 günlük bir süreci kapsayan bir dönemdir. Lohusalık döneminin sonun da, hamilelik boyunca meydana gelen değişiklikler, gebelik öncesinde ki haline dönmektedir. Lohusalık süreci boyunca anne ve bebeğin sağlıklı olabilmesi için, özenli bir bakım yapılması gerekmektedir. Bu bakım sayesin de, olası hastalıklardan korutulmaktadır. Lohusalık dönemin de bakımlar önemli ve detay isteyen konulardır.

    Lohusalık süreci, hamilelik süreci, lohusalıkta yapılması gerekenler, lohusalıkta alınması gerekenler
  • Aralık 01, 2020

    Hamilelik, insan hayatında ki doğal süreçlerden birisidir. Hayatın da hamilelik yaşayan her bayan, ilk kez yaşandığın da tecrübesizdir. Öncelikle hamilelik nedir onu detayları ile  bilmek gerekmektedir.

    Hamilelik Nasıl Olur?

    Döllenme planlı bir süreci kapsar. Gebelik oluşumuna etki eden pek çok hamilelik faktör bulunmaktadır. Gün aşırı ve korunmasız ilişkiler de, her zaman hamilelik oluşabilir. Tabi ki bura da zaman dilimi önemlidir.

     

    Kadının gebe kalabileceği dönemi kapsaması gerekmektedir. Bunu takip edebilmek için, düzenli bir adet döngüsü tarihi olması lazımdır. Düzensiz adet gören kişilerin, ne zaman yumurtlama yaşayacağı da bilinmemektedir. Her ay adet dönemin de, kadın da yumurtalar oluşur. Yumurtlama dönemi, en ideal 28 gün süren adet döngüsünün 14. Gününe denk gelmektedir. 

    hamilelik testi, tuzla hamilelik testi, tuzlu hamilelik testi, hamile testi
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR