Blog Başlık

  • Şubat 26, 2021

    Lohusa Dönemi için Pijama Seçinde Ufak Detaylar

    Doğumdan sonra ilk kırk günlük süreç lohusalık dönemidir. Bu dönemde kadınlar hem vücut olarak hem de psikolojik olarak daha hassas bir döneme girdikleri için lohusa pijama seçiminde her zamankinden daha fazla özenli olmalıdır. Bu dönemde yeni doğum yapmış olan anneler daha rahat bir uyku süreci geçirmeli ve ev içi giyimlerinde her zamankinden daha fazla rahat etmelidir. Dolayısı ile hem kumaş kalitesi yönünden hem de dikiş kalitesi yönünden en iyi şekilde ihtiyaçlarınızı karşılayacak gecelik ve pijama tercihi yapılmalıdır.

    lohusa pijama, hamile pijama, lohusa pijama modelleri, hamile pijama modelleri, lohusa
  • Şubat 19, 2021

    Bebeğin Yüzü Ne Zaman Oluşur?

    Anne ve babalar henüz anne karnında olan bebekleri hakkında tüm detayları öğrenmek istemektedir. Bu nedenle bebeklerini beklerken bir yandan da onun daha sağlıklı gelişebilmesi için araştırmalar yapmakta ve tüm uzuvlarının ne zaman oluştuğu hakkında bilgiler edinmektedir. Özellikle anne ve babaların bebekler için en merak ettiği konulardan birisi de bebeğin yüzünün ne zaman oluşmaya başladığıdır.

    Yumurta Hücresinin Döllenmesi Ve Gebeliğin Belirtileri

    Gebeliğin 3. haftası itibariyle yumurta hücresi döllenerek bebeğin oluşum süreci başlamakta ve anne için hamilelik belirtileri oluşmaktadır. Bu kapsamda anne adayının hormonları yükselmekte ve gerginlik, mide bulantısı gibi şikâyetler görülmektedir.

     

    bebeğin yüzü ne zaman oluşur, bebeklerde yüz nasıl oluşur, amniyon sıvısı nedir, bebeklerde iç organlar ne zaman oluşur
  • Şubat 11, 2021

    Emzirme özellikli lohusa setleri, sayesinde artık bebeğiniz ile daha kolay ve daha konforlu bir şekilde ulaşabilirsiniz. Bu konuda üretici firmalar ve tasarımcılar annelere büyük kolaylık sunacak milyonlarca lohusa pijama ve gecelik tasarlamışlardır. Böylece yeni doğum yapan kadınlar hem kendi rahatlığını hem de bebeklerinin konforunu sağlayabilirler. Emzirme özellikli lohusa ürünlerinde en çok dikkat çeken kıyafetlerin üst bölümleridir. Bu bölümlerde yer alan düğmeler kolayca açılıp, kapanabiliyor.

    lohusa set, emzirme özellikli lohusa, emzirme özellikli lohusa setleri
  • Şubat 04, 2021

    Hamilelik döneminde anne adaylarında vücutsal değişimler meydana gelir. Bu değişimler daha çok kilo almaya yönelik olduğu için normal zamanlarda giyilen kıyafetler, hamilelik döneminde bayanları rahatsız edebilir. Çünkü hamilelik döneminde giyilecek kıyafetler doğru seçilmelidir. Burada kişilerin kilosundan vücut ve ten yapılarına kadar her detaya ekstra özen gösterilmelidir.

    hamile giyim, hamile elbise, lohusa hamile giyim
  • Ocak 22, 2021

    Kanda protein ile bağlanarak taşınan ve ön hipofizden salgılanan progesteron hormonu yumurtlamadan önce 10 miligramdan daha aşağı bir seviyeye düşer. Plasentadan ve böbrek üstü bezinden salgılanır. Döllenmeden sonra ise adet dönemine kadar Luteal faz denilen yumurtanın rahim içerisine girme süresi 14 gün kadar süren bir evre olur.

     

    Progesteronun gebelik sırasında pek çok görevi vardır. Bunlardan bir tanesi uterusun gebeliğe hazırlanmasıdır. Bir diğeri ise rahim içi zarlarının gebelik için hazır hale getirilmesidir. Progesteron sayesinde zararlı bir durumun oluşumu önlenmiş olur. Progesteron hormonu sayesinde gebelik güvenli bir şekilde başlar ve sona erer.

    progesteron, progesteron hormonu, progesteron ile hamilelik arasındaki ilişki, progesteron ile hamilelik
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR