Blog Başlık

  • Haziran 14, 2021

    Embriyo Transferi Öncesi Genetik İnceleme Nedir Ve Hangi Durumlarda Yapılmalıdır?

    Genetik incelemede yöntem, embriyodan değil, embriyonun yerleştirildiği tüplerin içindeki sıvıdan alınmış olan genetik yapıları incelenerek genetiği hakkında detaylı bilgi elde ediliyor. Son nesil genetik örnekleme sayesinde yaş sorunundan kaynaklı tüp bebek tedavisinde bu yöntemle başarısızlıkları da azaldığı ifade ediliyor.

    Yapılan genetik inceleme yöntemi ile embriyoya genetik tanı konularak 38-40 yaş aralığı hastalarda yaş sorunu ortadan kalkmış oluyor. Gebelik başarısı bu yeni yöntemle 35 yaş altı tüp bebek başarısı ile aynı orana çıkarılıyor.

    Embriyo Transferi, Embriyo, genetik inceleme, embriyo inceleme, embriyonun genetik incelenmesi
  • Haziran 08, 2021

    Tüp Bebekte Serum Tedavisi Nedir?

    Tüp bebekte serum tedavisi, çiftlerin bir yıl boyunca korunmasız ve düzenli bir cinsel ilişki olmasına rağmen sağlıklı bir hamilelik yaşamamış kişilerde uygulanan bir tedavi seçeneğidir. Üremenin önünde sorun teşkil edebilen kadın veya erkeğe ilişkin rahatsızlıklarda, hastalığa yönelik yapılan seçeneğin hamilelik anlamında biran önce başarıya ulaşmak için ulaştığı bir yöntemdir.

     

    Ayrıca, yaşı ilerlemiş olan bireylerin gebeliğe yaş engelinin giderilip hamileliğin yaşanması önerilmesi gibi zamanlarda tüp bebek tedavisi, uygulanan ve öne çıkan en önemli tedavi yöntemidir. Bu tedavi uzun zaman başarı ile uygulanan ve çoğunlukla çiftin bebek sahibi olma hayaline ulaşmasını sağlayan, tüp bebek için yapılan tedavide birçok teknik ve yardımcı uygulamalarda yararlanılabilir. Bunlardan biride serum tedavisidir.

    Tüp bebek, Tüp bebek tedavisi, Tüp bebekte Serum Tedavisi, Tüp bebekte serum
  • Mayıs 03, 2021

    Hamile Pijama Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

    Hamilelik süreci kadınlar için oldukça heyecan taşıyan, önem arz eden bir süreç olarak bilinmektedir. Bu süreçte anne adayları kullanacağı her ürünün kaliteli ve vücuduna uygun olmasını isterler. Bu noktada anne adaylarının doğum sonrası en çok dikkat ettikleri şey pijama seçimidir. İster normal ister sezaryen doğum yapan kadın olsun her biri doğum sonrası kendini rahat hissedebileceği parçalar giymeyi tercih eder. 

    Lohusa pijama bu noktada en çok dikkat edilen üründür. Pijamanın dar olmaması annenin yürüyüşünde rahat hareket edebilmesi açısından önemlidir. Lohusa pijama genellikle bol olmasıyla bilinir. Hamilelik döneminde de bu ürün bol tercih edilmelidir.

    hamile giyim, lohusa giyim, hamile elbise, hamile kıyafetleri, lohusa kıyafetlerimile, Hamile pijama, pijama
  • Nisan 21, 2021

    Çikolata Kisti Nedir ve Nasıl Tedavi Edilir?

     

    Halk arasında çikolata kisti ismi ile bilinen endometriozis hastalığının tek bir sebebi vardır. Normal şartlarda kadınların rahmi her ay gebeliğe el verişli olacak şekilde kendini yeniler. Ancak gebe kalınaması durumunda "adet kanaması" dediğimiz, rahmin kendini yenileme ve onara süreci başlar. Bu süreçte rahim içerisindeki doku parçalanır ve vücuttan atılır. Daha sonrasında ise vücut tarafından yeniden oluşturulur. Ancak bazı durumlarda rahim içerisinde oluşması gereken bu hücreler rahmin dışarısında oluşur ve çikolata kisti dediğimiz rahatsızlığa sebep olurlar. Çikolata kisti oldukça ağrılı bir rahatsızlıktır. Çikolata kisti denmesinin sebebi ise rahim dışında oluşan bu hücreler zamanla kistik bir yapı halini almaya başlamalarındandır.

    çikolata kisti, cikolata kisti, Rahim kisti, Çikolata kisti nedir, çikolata kisti nasıl tedavi edilir, cikolata kisti nedir, cikolata kistinin tedavisi nasıl yapılır.
  • Nisan 16, 2021

    Hamilelikte Rahim Ağzının Erken Açılmasının Sebepleri Nelerdir?

     

    Hamilelik esnasında rahim ağzının erken açılması birçok kadının çekindiği bir durumdur. Daha çok "rahim ağzı yetmezliği" adıyla bilinen durum gebeliklerin %10 ila %15'inde yaşanan bir durumdur. Kulağa çok basit gelen bu durum çoğu zaman düşük veya erken doğum ile sonuçlanabiliyor. Ancak çağımızın getirdiği gelişmeler erken teşhiste bu durumların önüne geçebiliyor. Normal şartlarda rahim ağzı kapalı bir durumda olur. Ancak rahim ağzının hamileliği kaldıramayacak kadar güçlü olmaması gibi durumlarda rahim ağzı, doğum sancılarından önce açılabiliyor. Bu durum daha çok hamileliğin 12 ila 32'nci haftaları arasında yaşanıyor

    hamilelikte erken rahim genişlemesi, hamilelikte rahim neden erken açılır, hamilelikte rahim ağzı neden erken açılır
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR