Blog Başlık

  • Ağustos 24, 2022

    Hamilelik döneminde kan değerlerinin yeteri seviyede olması oldukça önemli bir konudur. Ama pek çok anne adayında kan değeri düşüklüğü meydana gelmektedir. Bu durumda en kısa sürede ilaç tedavisi yapılması şarttır. Kişiler arasında kansızlık olarak adlandırılan bu durum hücrelere yeteri kadar oksijen gitmemesine neden olduğundan dolayı, iç organlarda fonksiyonel bozukluklara neden olabilir. Bu da başta anne adayının ve daha sonra bebeğin sağlık bakımından zarar görmesine yol açan en önemli konuların başında gelmektedir.

    Gebelikte Kan Değeri Düşüklüğü Nedir, Gebelikte kan eksikliği, gebelikte kan yetersizliği
  • Ağustos 15, 2022

    Hamile olduğunu öğrenen bayanlar alışverişe başlamadan önce bir takım konulara özen göstermeleri gerekmektedir. Başta hamile giyim kategorisinde nasıl bir ürün arayışı yapılması konusunda ön araştırma yapmaları faydalı olacaktır. Bu sayede doğru seçim yapmak daha sağlıklı olacaktır. Hamilelik esasen kısa bir süreç gibi görünse de gebelik sürecinde olan bayanlar için zor ve uzun süren bir süreçtir. Bu nedenle başta beslenme ve daha sonra giyim konusu hakkında detaylı  bilgilere sahip olmalarında fayda vardır.

    Bayanların bu süreçte vücutlarında çok büyük değişiklikler meydana gelmektedir. Özellikle bebeğin büyüdüğü her ay vücutta aşırı kilo söz konusu olacaktır. Hamilelik sürecinden önce kullanılan kıyafetler ise bu dönmede kullanıldığı zaman hem bebek için rahatsızlık verecek durumları ortaya çıkaracaktır hem de anne adayı için rahatsızlık veren durumların ortaya çıkmasına neden olacaktır. Dolayısı ile sizler de hamilelik sürecinde mutlaka hamile giyim önerilerini dikkat alıp, bu yönde giyim tarzınızı eskisine göre değiştirmeniz gerekir.

    hamile giyim, lohusa pijama
  • Ağustos 09, 2022

    Gebelik zehirlenmesi çok ilerleyen zamanlara kadar kendini belli etmeyebilir. Ama en kısa sürede önlem alınmayacak olursa hem anne adayının hem de bebeğin hayatını büyük ölçüde riske atan durumlardan biridir. Bu nedenle gebelik sürecinde olan kişilerin  mutlaka gebelik zehirlenmesi hakkında bilgi sahibi olması gerekmektedir. Bu sayede önceden önlem alınması mümkün olacaktır.

    Gebelik zehirlenmesi anne ve bebeğin anne karnında birbirine bağlayan damarların gerektiğinden daha dar olması durumda ortaya çıkabiliyor. Gebelik zehirlenmesinin nedeni tam olarak bilinmese de en başta anormal seyir eden tansiyon durumları ve diğer kronik hastalıklardan da ortaya çıkabilmektedir. Bu nedenle gebelik sürecinde kronik hastalıklara sahip olan kişiler ve tansiyon düzensizliği yaşayan kişiler gebelik zehirlenmesine yani preeklampsi durumlarına daha fazla dikkat etmelidir.

    Gebelik Zehirlenmesi Nedir, gebelik zehirlenmesi,
  • Temmuz 28, 2022

    Anne adayları için sorunsuz bir doğum yapma oldukça önemlidir. Bu nedenle hamile bayanların başta düzenli bir şekilde beslenmeleri gerekmektedir. Daha sonra mutlaka doktor kontrolleri de asla ihmal edilmemelidir. Gebelikte görülen en ufak sorun bile daha büyük sorunların beraberinde gelmesine neden olabiliyor. Bu sorunlardan biri de plasentanın erken ayrılmasıdır. Peki bu durum nedir? Sorusudur. Plasentanın erken ayrılmasında pek çok neden ortaya çıkabiliyor. Anne adaylarının her zaman daha dikkatli olmaları gerekmektedir.

    Plasentanın erken ayrılması durumu henüz anne karnında gelişmekte olan bebeğin doğum zamanı gelmeden önce plasentanın anne rahminden ayrılması durumudur. Bu rahatsızlık anne adayında kanama ve ağrılı bir sürecin başlangıcı olarak görülmektedir. Hem anne için hem de bebek için son derece riskli bir durumdur. Bu nedenle çok dikkatli olunması gerekmektedir.

    Plesanta’nın Erken Ayrılması, Plesanta ayrılması, Plesantanın erken kopması
  • Temmuz 20, 2022

    Anne adayları için en önemli konuların başında hiç kuşkusuz bebeğin sağlıklı bir şekilde dünyaya gelmesi durumu gelmektedir. Ama bazı sağlık problemleri nedeni ile erken doğum riskleri yaşanabiliyor. Bu gibi durumlarda ise bebeklerin daha sağlıklı bir şekilde dünyaya gelmesi için çeşitli  tedaviler uygulanmaktadır. Bu tedavilerden biri de kesinlikle ciğer geliştirici iğneler olarak bilinir. Bebek için hayati öneme sahip olan ciğer geliştirici iğneler 34 haftanın altındaki bebeklerde ak ciğerlerin gelişmemesi durumunda yapılır. Ciğer geliştirici iğneler yapıldıktan 24 saat içinde anne adayına suni sancı verilerek doğum yaptırılır.

    ciğer geliştirici iğne, bebeklerde ciğer geliştirici iğne, ciğer iğnesi ne zaman yapılır
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR